PDFSpausdintiEl. paštas

Informacija apie energijos efektyvumo programas

PDFSpausdintiEl. paštas

Didžiasalis šildymo sezoną pasitiks visiškai atsinaujinęs

Trečiadienis, 26 Rugsėjis 2018 09:05

Trasų keitimasArtėjantis šildymo sezonas Didžiasalio k. bus kitoks. Per dvejus metus įvykdytas skirstomųjų šilumos tiekimo tinklų atnaujinimas, o šiais metais – pakeistas ir biokuro katilinės katilas, užtikrinantis šilumą gyvenvietei.

UAB „Didžiasalio komunalinės paslaugos“ pasibaigus 2016/2017 m. šildymo sezonui pradėjo pirmąjį šilumos tiekimo tinklų rekonstrukcijos etapą pagal UAB „Energijos taupymo centras“ parengtą projektą ŠT1/2016-TP-ŠT. Šiais metais iki šildymo sezono pradžios buvo pabaigti keisti seni kanaliniai šilumos tiekimo tinklai į bekanalinius šilumos tinklus iš pramoniniu būdu izoliuotų šilumos tiekimo vamzdžių. Tinklai buvo renovuojami ūkio būdu (darbus atliko įmonė savo jėgomis). Bendras rekonstruotų požeminių šilumos tiekimo tinklų (trasų) ilgis – 1592 m. Atnaujinta ir dalis antžeminių šilumos tiekimo tinklų pastatuose (virš 200 m). Atliktų darbų vertė 245 tūkst. EUR (su PVM), projektas finansuotas Ignalinos r. savivaldybės biudžeto lėšomis.

trasosSiekiant didesnio efektyvumo buvo nuspręsta atnaujinti ir pagrindinį šilumos gaminimo įrenginį – 3,0 MW galingumo vandens šildymo katilą VK-31. Biokuru kūrenamas vandens šildymo katilas tarnavo ilgą laiką, tačiau tolesnė jo eksploatacija tapo rizikinga dėl kompleksinių priežasčių.

Kat3Katilas buvo pagamintas 2000 metais, o gamintojo nustatytas darbo resursas – 10 metų. Katilo eksploatacijos resursas buvo viršytas beveik dvigubai. Eksploatuojant buvo atliekami kaitinimo būgno remonto, dūmavamzdžių užaklinimo darbai. Bendras užaklintų dūmavamzdžių kiekis siekė iki 10 procentų. Tai stipriai mažino katilo efektyvumą ir didino šilumos nuostolius. Per ilgą eksploatavimo laiką katilo šoninės sienos buvo veikiamos korozijos, todėl buvo suplonėjusios ir siekė vidutiniškai 4 mm, o vietomis ir dar mažiau. Dėl šių priežasčių bei siekiant didinti šilumos tiekimo patikimumą buvo būtinas kuo skubesnis biokuro katilo atnaujinimas. Katilo keitimo darbų vertė siekė 110 tūkst. eurų (su PVM).

Katilo pakeitimas buvo didelis iššūkis įmonei, kadangi naudotos savos lėšos, o laikas tarp šildymo sezonų labai ribotas. UAB „Didžiasalio komunalinės komunalinės paslaugos“ džiaugiasi pranešdami, jog katilas sėkmingai pakeistas ir artėjantį šildymo sezoną jau šildys gyventojų būstus bei Didžiasalio k. įsikūrusių organizacijų patalpas.

SSA42988SSA42989SSA42995SSA43000SSA43085

Šilumos tiekimo tinklų rekonstrukcija

Ketvirtadienis, 08 Kovas 2018 10:49

20170726 104323

UAB „Didžiasalio komunalinės paslaugos“ pasibaigus 2016-2017 m. šildymo sezonui atskirais etapais pagal parengtą projektą ŠT1/2016-TOP pradėjo požeminių šilumos tiekimo tinklų rekonstrukciją.

PDFSpausdintiEl. paštas

Dėl sąskaitų pateikimo per „E.sąskaita“

Sekmadienis, 28 Rugpjūtis 2016 09:01

2017 m. liepos 1 d. įsigaliojęs LR Pirkimų, atliekamų vandentvarkos, energetikos, transporto ar pašto paslaugų srities perkančiųjų subjektų, įstatymas nurodo, jog vykdant pirkimo sutartis, PVM sąskaitos faktūros, sąskaitos faktūros, kreditiniai ir debetiniai dokumentai bei avansinės sąskaitos turi būti pateikiami naudojantis sistemos „E.sąskaita“ priemonėmis, išskyrus įstatyme numatytas išimtis.

Atsižvelgdami į tai, prašome prekių ir paslaugų teikėjų visus minėtus dokumentus pateikti naudojantis sistema „E.sąskaita“.

Prisijungimą prie „E.sąskaita“ sistemos prižiūri VĮ Registrų centras.

Sistema: https://www.esaskaita.eu/web/esaskaita/

PDFSpausdintiEl. paštas

Vartotojų prašymų ir skundų nagrinėjimo tvarka

Trečiadienis, 27 Sausis 2016 09:37